Boerderij naar B&B

1928

Ons verhaal

Wij wonen in een prachtige boerderij uit 1928 die sinds die tijd altijd is gebruikt als melk en varkens boerderij. Dit was vroeger goed mogelijk gezien het gebouw toen nog was omringt door weilanden.

In 1997 is het huis met nummer 8 gestopt met het houden van vee en is het in de jaren erna omgebouwd tot een woonhuis voor een startend gezin die er met een grootse verbouwing hun droomhuis van hebben gemaakt.

Vanaf 2020 is de boerderij in ons bezit gekomen en hebben wij het stokje over mogen nemen van deze heerlijke locatie. Wij hebben in het huis naast het woonhuis twee hotelsjieke kamers gemaakt en zijn vreselijk trots op wat we hebben neergezet.

Positieve reviews op B&B.nl

Jaar aan historie

Gemiddelde cijfer door gasten

Van niets tot iets

Het huis waar de kamers zich bevinden is gemaakt door de vorige bewoners en is dus geen onderdeel van de bijna een eeuw oude historie van dit huis. Het werd eerst gebruikt als slaapplek voor gasten van de familie en is gemaakt in dezelfde stijl als de originele boerderij

Bijzonder aan deze Veluwse boerderij is dat de muren wat hoger zijn opgetrokken omdat de originele eigenaar lang was en dat voor zijn woongenot prettiger was. Er zijn nog heel veel originele elementen te zien aan de boerderij zoals de steunbalken in de keuken waarvan je ziet dat er vroegen koeien tegenaan hebben gelopen of het voederluik in het plafond van de keuken waar vroeger de koeien door gevoederd werden.

In de keuken staat ook op een van de balken de tekst "tweede soort" die er al vanaf het eerste jaar van de boerderij staat. Deze tekst is dus bijna een eeuw geleden daar geschreven.

Aan de gevels van het huis kun je zien dat er vroeger in de weilanden om de boerderij bommen zijn gevallen van de tweede wereldoorlog door de scheuren in de hoeken van het gebouw. Overal is historie te zien in dit prachtige pand.

Ons Team

Wij Mirjam & Richard zijn in 2020 vanuit Zoetermeer naar het mooie Nunspeet verhuisd om hier een B&B te starten in de in 2005 nieuw gebouwde boerderij waar vroeger op deze plek de varkens stonden. Hierin hebben we 2 mooie B&B kamers mogen maken en zijn trots op hoe wij het zelf hebben verbouwd.

Mirjam van Es

Eigenaar

Richard van Es

Eigenaar

Robert Perestam

Mei 2023

Super mooie kamer (Sjiek), eigen jacuzzi, zwembad èn er is zelfs een sauna! Voor ons de beste B&B waar we hebben verbleven. Eigenaren doen er alles aan om het naar je zin te maken. Dikke 10!

Jenny

Mei 2023

Een super gastvrouw. Erg vriendelijk en behulpzaam. Heerlijk ontbijt Genoten van de jacuzzi en de rust. Komen graag terug!

Margriet

Mei 2023

Mooie, ruime kamer en aan alles is gedacht! Het verblijf vonden we heel ontspannen, Mirjam is heel vriendelijk en het ontbijt is uitgebreid en lekker. We hebben genoten van de eigen jacuzzi. De elektrische fietsen huren is ook een goeie tip,leuk om bijvoorbeeld naar Elburg te fietsen!

Ingrid

Mei 2023

Een compleet verzorgd nachtje weg waarin we heerlijk hebben genoten: van de warme ontvangst, de prachtige kamer die van alle gemakken is voorzien (echt overal is aan gedacht), van het uitgebreide ontbijt en natuurlijk van de privé jacuzzi. Echt een aanrader!

Agnes

Mei 2023

Wat een heerlijke B&B is dit! De gastheer en vrouw zijn superaardig en leggen je echt in de watten! De jacuzzi is genieten en de tuin, het heerlijke grote bed, de kamer en het bad ook. Wat een luxe! Hier gaan we zeker nog een keer heen!